Nyhet

Lorde: "Jag vill prata om det här med att jag tystade folk på mina konserter"

GAFFA.se – allt om musik

Artisten Lorde har för första gången yttrat sig om de virala videor som har spridit sig på den sociala plattformen TikTok. I klippen blir fansen tystade av artisten som spelar upp Writer In The Dark på hennes Melodrama-turné. Även om turnén ägde rum 2017 och 2018 har klippen nyligen blivit virala på internet, skriver NME.

Lordes kommentar av det hela har skickats till fankontot @lordecontent, som publicerat det.

– Jag har precis vaknat. Jag vill bara prata om det här med att jag tystade folk på mina konserter.

Hon fortsätter:

– Det var något som jag gjorde på den där låten ett par gånger när jag ville sjunga den a cappella eller från mikrofonen så att folk kunde höra mig och för att jag ville prova något annat. Om du kommer till mina konserter vet du att det är en och en halv timme med mig och alla andra som sjunger och skriker tillsammans. Det dramatiska draget var bokstavligen för ett album som heter Melodrama, så ta det inte så hårt.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av lorde fanpage (@lordecontent)

Lorde tog även tillfället i akt att kommentera de virala klippen under en nyligen gjord konsert i Chicago. Innan hon spelade upp Writer In The Dark för första gången sedan 2018 tänkte hon tillbaka till Melodrama-turnén:

– Jag brukade lägga ner min mikrofon och gick över hela scenen och sjöng låten. Jag var 19 år, och var väldigt dramatisk, hade mycket känslor. Internet har beslutat att detta är dåligt och mycket oförskämt beteende. [...] Vi sjunger och skriker tillsammans hela tiden. Men ibland tror jag att det finns stunder för tystnad och stunder för ljud. Det finns ögonblick som bara tillhör en person och det finns ögonblick som är allas, och det är bara livet.

LÄS OCKSÅ: Iggy Pop 75 år – här är tio sjuka händelser från hans karriär

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE