Nyhet

Lykke Li släpper album – och ger konsert

GAFFA.se – allt om musik

I senaste avsnittet av Interludes Radio med The xx på Apple Music 1 gästades Jamie xx av Lykke Li som bjöd på en förhandslyssning av nya låten Highway To Your Heart från det kommande albumet. 
 
– På många sätt känner jag att låten representerar längtan efter sommar eller kärlek. De där tidiga sommardagarna när du fortfarande är på väg ut från en riktigt mörk plats, när dagarna blir längre och du går hem mitt i natten då det fortfarande är ljust ute. Speciellt för svenskar tycker jag att sommarens tidiga dagar är väldigt känslosamma och intensiva. Sommaren representerar den där tiden då du kanske kommer att bli kär, eller att saker kanske kommer lösa sig. Den handlar om att hoppas, längta, önska, och lida lite också. Jag hoppas du tycker om den, säger Lykke Li i programmet.
 
Idag är låten ute via alla streamingtjänster.
 

Singeln är ett smakprov från det kommande albumet Eyeye som formades av närmast dogmatiska regler, enligt ett pressmeddelande. Exempelvis användes inga clicktracks, inga hörlurar och inga digitala instrument. Allt för att komma åt den intimitet och förtrolighet som Lykke Li vill att låtarna ska förmedla. Albumet presenteras också med sju kortfilmer regisserade av Theo Lindquist. Dessa videor ska förmedlar en större berättelse som kretsar kring den eviga cykeln av kärlek, beroende, återfall och besatthet.
 
Eyeye skrevs och producerades av Lykke Li ihop med mångårige samarbetspartnern Björn Yttling och är ute 20 maj.

Samtidigt som dessa album-nyheter kablas ut låter bokningsbolaget Luger hälsa att Lykke Li ger en Sverigespelning senare i år. Konserten sker på Cirkus i Stockholm 17 oktober och biljetterna släpps 29 april klockan 10:00 via Luger.se.

LÄS OCKSÅ: Den värsta Nirvana-tolkningen du någonsin kommer att se


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE