Nyhet

Mogwai-gitarristen om den kommande boken: "Vi var ett gäng korkade ungar"

GAFFA.se – allt om musik

Det skotska postrockbandet Mogwai släpper ny singel och åker på Europa-turné. Den nya singeln Boltfor är ute den 26 april och turnén inleds den 30 april i Köpenhamn, enligt ett pressmeddelande.

Gitarristen Stuart Braithwaite släpper också boken Spaceships Over Glasgow: Mogwai And Misspent Youth den första september.

I pressmeddelandet beskrivs boken som ett kärleksbrev till livemusik. Men också som en story ”om ett liv som levts på kanten, om topparna och de farliga pitstops som internationellt turnerande med ett band bestående av misfits och skurkar innebär”.


”Jag tänkte alltid att vi var på någon sorts turnerande rock-pilgrimsfärd och var de spirituella efterträdarna till The Butthole Surfers och MC5. Faktum är att vi var ett gäng korkade ungar som drack för mycket och gjorde korkade saker som att koka och äta sniglar i resekittlar”, berättar Stuart Braithwaite i meddelandet.

Han säger också att research- och skrivarprocessen varit utmanande men njutningsfull och att han är väldigt glad över att få dela boken med världen.

Mogwai startades 1995 av Stuart Braithwaite tillsammans med tonårskompisarna Dominic Aitchison och Martin Bulluch. Singeldebuten Tuner/Lower släpptes tätt därpå, och tio studioalbum senare lyckades bandet också knipa förstaplatsen på UK Albums Chart 2021.


Mogwai kommer till Plan B i Malmö för en konsert den första maj.

LÄS OCKSÅ: VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Ljudet av ett exploderande rasande inferno i himmelriket

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE