Nyhet

Ny film om David Bowie på gång

GAFFA.se – allt om musik

Regissören Brett Morgen, tidigare känd för den biografiska filmen om Kurt Cobain, Cobain: Montage Of Heck, avslöjade i november förra året att han spenderat de senaste fyra åren med att samla ihop tusentals timmar av arkivmaterial från David Bowie-framträdanden. Till största delen osläppt material, detta enligt NME.

Sajten skriver också att Bowies arvingar bekräftat uppgifterna och att filmen är färdigproducerad inom kort. Den beskrivs som en spelfilm, konsertdokumentär och ”experimentell cineastisk odyssé”.

Filmens titel Moonage Daydream är tagen från Bowie-låten med samma namn och som hittas på albumet The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars.


I en pressrelease beskrivs filmen som ”ett projekt som visar hur Bowie jobbade inom flera områden, inte bara inom musik och film utan också med dans, måleri, skulptering, ljud- och bildkollage, manusförfattande, skådespeleri och teater.”

Det framgår också i pressreleasen att Brett Morgen fått fri tillgång till Bowies personliga arkiv och master-inspelningar, för att kunna göra en film som ”tar publiken med på en resa genom Bowies kreativa liv”, skriver NME.

Än så länge finns inget datum för en biopremiär, men filmen kommer att släppas på streamingplattformen HBO och HBO Max under 2023.


David Bowies liv har tidigare skildrats på vita duken. Filmen Stardust från 2020 handlar om Bowies liv på 70-talet innan han slog igenom. Den brittiske ikonen spelas av landsmannen Johnny Flynn. Bowies arvingar tog dock, till skillnad från Moonage Daydream, avstånd från både produktionen och förbjöd filmskaparna att använda artistens musik. Den blev också kritiserad av både fans och kritiker.

LÄS OCKSÅ: Warner spenderar en förmögenhet på att köpa David Bowies låtar

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE