Nyhet

Popstjärnan ger namn åt ny tusenfotingsart

GAFFA.se – allt om musik

En amerikansk forskargrupp har upptäckt 16 nya arter av tusenfotingar. Gruppen, betående av Derek Hennen, Jackson Means och Paul Marek, som också publicerat sin forskning på ZooKeys, avslöjar i rapporten att en av arterna delar namn med popstjärnan Taylor Swift, detta enligt Rolling Stone Magazine.

Arten heter alltså Nannaria Swiftae, eller mer folkligt ”Swift Twisted-Claw Millipede”. Studiens huvudförfattare Derek Hennen skriver i ett inlägg på Twitter att en av anledningarna till att arten fick sitt namn är för att den bara finns i Tennessee (dit Taylor Swift flyttade som 14-åring för att göra karriär).

”Den här nya tusenfotingsarten heter Nannaria Swiftae: Jag döpte den efter Taylor Swift! Jag är ett stort fan av hennes musik, så jag ville visa min uppskattning genom att namnge den här nya arten från Tennessee efter henne. En stor ära!”, skriver han i inlägget.

– Hennes musik hjälpte mig igenom topparna och dalarna på forskarskolan, så att namnge en ny tusenfotingsart efter henne är mitt sätt att säga tack, säger Derek Hennen till Rolling Stone.

Det ska ha tagit forskarna fem år att hitta arterna och till slut beskriva dem i sin rapport. Utöver Swift har Hennen också döpt en av arterna, Nannaria Marianae, efter sin egen fru.

Taylor Swift själv har ännu inte bemött mångfotingshyllningen.

LÄS OCKSÅ: Weezer släpper spinoff på Wordle – ”Weezle”

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE