Nyhet

Rammstein släpper info om nya albumet – efter global skattjakt

GAFFA.se – allt om musik

I början av mars offentliggjorde Rammstein sitt nya album Zeit och släppte samtidigt albumets titelspår som första singel, tillsammans med en musikvideo som du kan se här:



När bandets utsålda arenaturné fick skjutas upp på grund av pandemin använde Rammstein tiden till att skapa albumet Zeit. Det släpps den 29 april, exakt tre år efter deras förra självbetitlade album. På titelspåret sjunger frontmannen Till Lindemann om förgänglighet och den dyrbara, flyktiga lyckan i det perfekta ögonblicket, framgår i ett pressmeddelande.

Efter en skattjakt världen över så har nu alla elva Zeit-kapslar hittats med hjälp av koordinater, bland annat fanns en i Sverige. De övriga fanns i Australien, Österrike, Frankrike, Tyskland, Finland, Mexiko, Nederländerna, Polen, Storbritannien och USA och därför offentliggörs nu också låtlistan för det kommande albumet.

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

Varje kapsel innehöll en kod med vilken man kunde få tillgång till hela låtlistan innan den hade offentliggjorts. Varje upphittare av en kapsel vann också två biljetter inklusive resa och boende till valfri spelning med Rammstein. 

Det är snart 30 år sedan bandet spelade in sitt debutalbum Herzeleid i Polarstudion i Stockholm. Nine Inch Nails frontman Trent Reznor fastnade då direkt för albumet och plockade in två av Rammsteins låtar till soundtracket av David Lynchs film Lost Highway.

Sedan dess har bandet sålt mer än 20 miljoner album runt om i världen och turnerat flitigt. I sommar kommer Rammstein till Göteborg, och spelar på Ullevi den 28:e, 29:e och 30:e juli. De två sistnämnda datumen är utsålda.

LÄS OCKSÅ: Rammstein skriver historia i Sverige


ANNONCE