Nyhet

Rammsteins attack mot skönhetsbranschen – i ny musikvideo

GAFFA.se – allt om musik

När bandets utsålda arenaturné fick skjutas upp på grund av pandemin använde Rammstein tiden till att skapa albumet Zeit. Det släpps den 29 april, exakt tre år efter deras förra självbetitlade album. 

I början av mars släpptes albumets titelspår som första singel och där sjunger frontmannen Till Lindemann om förgänglighet och den dyrbara, flyktiga lyckan i det perfekta ögonblicket.

Nu har även den nya singeln Zick Zack släppts och det är en rungande kritik av nutidens skönhetsvansinne. De delar ut en känga till YouTubers och Instagram- och TikTok-influencers och inte minst de personer som gör skönhetsoperationer. 

Rammstein dyker upp i videon på en teaterscen som lätt skulle kunna vara i Las Vegas eller på Broadway. Där bandet gör parodier på såväl magikerna Siegfried & Roy som 80-talets glamrockband som blivit för gamla, men krampaktigt försöker behålla sitt utseende som det såg ut för 40 år sedan. 

Sångaren Till Lindemanns ansiktslyftning i musikvideon faller snart samman som stelnat stearin. Därefter sätts huden tillbaka på plats med hjälp av tejp och en häftapparat. Medan texten ger olika exempel på vad man kan göra med kroppen och dess utseende, och säger att vill man vara fin så får man lida pin.Rammstein spelar tre konserter på Ullevi i Göteborg 28, 29 och 30 juni. 

LÄS OCKSÅ: Pink Floyd släpper ny låt till stöd för Ukraina

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE