Nyhet

Rob Halford döper kattungar och släpper bok – ”Kolla in de här busarna jag har kristnat i metal”

GAFFA.se – allt om musik

Judas Priest-sångaren Rob Halford släppte sin självbiografi Confess för två år sedan. Nu meddelar frontmannen att han släpper en ny bok, med mer djupgående berättelser och lekfull ton, om vad han lärt sig under 50 år som rockstjärna. Boken, Biblical: Rob Halford’s Heavy Metal Scriptures kommer också att ge en bild av rock'n'roll-livet bakom kulisserna, enligt Rolling Stone.

”Efter min botgöring med CONFESS, är det dags för mig att bli BIBLISK och ta vår församling genom alla turer och toppar och dalar som krävs för att göra en Metal God. Så gör dig bekväm i din kyrkbänk och förbered dig på uppenbarelsens ljus genom att bli BIBLISK! [översättning Biblical]”, säger Halford i ett uttalande.

Boken släpps den första november i år.


Utöver skrivandet har Rob Halford, också känd som The Metal God, även engagerat sig i vad som under medeltiden ansågs vara en symbol för djävulen, nämligen katter.

Kitten Rescue, en ideell välgörenhetsorganisation i Los Angeles som jobbar med att hitta hem åt hemlösa katter, har nyligen fått en ny kull som döpts av Judas Priest-frontaren.

Han har namngett sex kattungar: Turbo, Angel, Starbreaker, Rocker, Mama Rose och Taylor. Den som kan bandet förstår ganska fort att det handlar om referenser till Judas Priest-låtar. Undantaget är Taylor, som döpts efter den numera avlidne Taylor Hawkins från Foo Fighters.


”Kolla in de här busarna jag har kristnat i metal! Snälla supporta Kitten Rescue om ni kan. ’Kitten horns up!’ The Metal God”, säger Halford i ett uttalande, enligt Blabbermouth.

Hemmet kommer också inom en snar framtid att auktionera ut kattröjor från sångarens personliga samling, med autografer, på sin hemsida. Alla intäkter går till katthemmet och deras arbete.

För den som vill få en chans att se Taylor, Starbreaker eller Angel in action, finns en livesänd stream från katthemmet här:

LÄS OCKSÅ: LISTA: Rob Halford i Judas Priest 70 år – här är hans bästa insatser

ANNONCE