Nyhet

Stjärnskådis tolkar Iron Maidens The Trooper i en Ukraina-hyllning

GAFFA.se – allt om musik

Vera Farmiga, kanske mest känd i rollen som Lorraine Warren från skräckfilmsserien The Conjuring, har visat sig vara ett fan av new wave of british heavy metal. Mer exakt av Iron Maiden, om man ska utgå från ett av hennes senaste inlägg på Instagram.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Vera Farmiga (@verafarmiga)

”Ibland låter Rock Academy vuxna rocka också. Och ibland, om du har riktig tur … Får du rocka med Scott Ian”, skriver hon, tillsammans med rock-horn-emojis och en ukrainsk flagga.

Skådespelerskan var en del av en show uppstyrd av Rock Academy, en musikskola i New York som vill locka yngre att intressera sig för musik med hjälp av rock och metal, skriver Louder.

Hon inleder låten med att skrika ”Slava Ukraini!” och levererar sedan Maidens The Trooper med Scott Ian från Anthrax på gitarr, samtidigt som en person framför scenen viftar en ukrainsk flagga. Vera Farmiga har också ukrainska rötter, hennes föräldrar är därifrån.

Den som är extra insatt i historia och Maiden vet dessutom redan att The Trooper handlar om slaget vid Balaklava, där dåvarande Franska kejsardömet, Osmanska riket och Storbritannien stred mot Kejsardömet Ryssland under 1850-talet. Protagonisten i The Trooper blir också dödad av en ryss.

LÄS OCKSÅ: LISTA: Iron Maidens 25 bästa låtar

ANNONCE