Nyhet

Ulrika Malmgren hoppar av Mögel – "Jag vill tacka för alla äventyr"

GAFFA.se – allt om musik

Ulrika Malmgren (till höger i bild) har valt att hoppa av punkbandet Mögel för att fokusera på sitt yrke som lektor och forskare vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Detta meddelar hon i ett inlägg på Facebook. 

 “Jag vill tacka för alla minnen, vi var ju bara tonåringar när vi började spela ihop. Jag vill tacka för alla äventyr och alla spelningar”, skriver Malmgren bland annat. 


Mögel har en lång historia som sträcker sig över 44 år. De började spela tillsammans när punken var ung och höll sig aktiva mellan 1978 och 1982. Bandet skulle återförenas 2009 för att återigen ta en paus 2011.

I november 2018 var det åter dags för Mögel att göra sig hörda. Då med Mitt Orange Kuvert, en singel om ångesten som kuvertet från Pensionsmyndigheten framkallar. Det här var något som fick Pensionsmyndigheten att reagera.

– De [Pensionsmyndigheten, reds. anm.] ville försäkra sig om att låten inte var någon sorts reklam för nån som säljer pensionsförsäkringar eller så. Jag fick förklara för dem att det handlade om ett punkband som gjort en låt om vilken usel pension man får som kulturarbetare. Inte om varumärkesintrång, sa Mats Hammerman på skivbolaget, till Arbetaren.se.

Läs mer om det här.

Mögel släppte debutalbumet MP 1981 och samlingsalbumet 1978-1983 2009. Förutom ovanstående Mitt Oranga Kuvert har de på senare tid även gett ut singlarna Hypokondri (2019) och Öka! (2020)

LÄS OCKSÅ: Liam Gallagher mordhotade fotbollsstjärna – "Jag har svikit alla mina fans"

Lyssna på den senaste tidens bästa punk-musik – följ GAFFAs nya spellista:

ANNONCE