Nyhet

Arctic Monkeys släpper nytt – ”På den här skivan är sci-fi borträknat”

Albumet blir bandets första på fyra år.

Det engelska indierockbandet Arctic Monkeys avslöjar de första detaljerna kring sitt nya album The Car, med releasedatum senare i höst.

Albumet följer upp Tranquility Base Hotel & Casino som släpptes 2018. Frontmannen Alex Turner berättar om nya The Car i en intervju med Big Issue:

– På den här skivan är sci-fi borträknat. Vi är tillbaka på jorden. Jag tror att vi kommit närmare ett mer dynamiskt sound överlag med den här plattan.


Han fortsätter berätta att det nya albumet känns sammankopplat med hur bandet agerade för 20 år sedan, när skapandet skedde på ”ren instinkt”.

– Det är en respons jag har haft på andra saker vi komponerat. En idé om att något ska låta cinematiskt. Jag har aldrig skrivit under på det helt, men det är högre den här gången.

Enligt en pressrelease uppvisar The Car Arctic Monkeys i ett nytt, vilt och överdådigt musikaliskt landskap, med några av de största sånginsatserna i Alex Turners karriär, skriver NME.


Under gårdagen framträdde bandet på Zürich Openair Festival, där de premiärspelade låten I Ain’t Quite Where I Think I Am, från den kommande plattan. Se klipp från konserten här:

The Car kommer innehålla 10 spår och släpps den 21 oktober. Se hela låtlistan nedan:

There’d Better Be A Mirrorball
I Ain’t Quite Where I Think I Am
Sculptures Of Anything Goes
Jet Skis On The Moat
Body Paint
The Car
Big Ideas
Hello You
Mr Schwartz
Perfect Sense


LÄS OCKSÅ: THE HALO EFFECT SKRIVER METAL-HISTORIA

ANNONCE