Nyhet

Coldplay förväxlade Ullevi med ort på Öland

Kartfunktionen på bandets hemsida hänvisade till ett lantbruk långt från Göteborg.

Nyligen meddelade Coldplay att deras Music Of The Spheres-turné fortsätter med flera stopp i Europa under nästa sommar, däribland Ullevi. Till en början såg det dock ut som att bandet planerat en spelning i den lilla byn Ullevi på Öland, och inte arenan i Göteborg, enligt Ölandsbladet.

På bandets hemsida kan besökare nämligen använda en kartfunktion för att se var spelningarna kommer äga rum, och för Sverigedatumen var kartnålen tidigare placerad mitt över en gård i orten Ullevi på Öland.

När Ölandsbladet ringde upp ägaren till lantbruket för att fråga om han var redo att ta emot 50 000 Coldplay-fans, ska han ha svarat:

– Haha. Nej verkligen inte. Vi har en lagård men där är det 450 djur så det funkar inte. Så här blir inga konserter.

Tidningen skriver vidare att kartan på Coldplays hemsida justerats under måndagskvällen, och numera hänvisas fans istället till arenan Ullevi i Göteborg.

Coldplay meddelade under 2019 att de skulle pausa turnerandet eftersom att det var ohållbart ur miljösynpunkt. Sedan dess har de ingått ett partnerskap med BMW och under den kommande turnén kommer 40 stycken elbilsbatterier hjälpa till att driva varje föreställning, som enligt bandet ska genomföras med 100% förnybar energi på nästan alla platser.

Enligt bandets hemsida kommer kinetiska dansgolv installeras på arenorna, så att fansens dansande konverteras till energi som ”bokstavligen hjälper till att driva showen”. Det kommer även att finnas el-genererande cyklar för samma ändamål, samt solpaneler och vindkraftverk.

LÄS OCKSÅ: COLDPLAY TILL SVERIGE – TURNERAR MED FÖRNYBAR ENERGI
ANNONCE