Nyhet

First Aid Kit släpper nytt – första albumet inspelat i Sverige sedan debuten

Systrarna Söderberg har släppt två singlar inför sitt kommande album.

Förra fredagen släppte First Aid Kit singeln Out Of My Head från det kommande albumet Palomino.

Albumet, som släpps den fjärde november och blir gruppens femte, skrevs och spelades in i Stockholm. I ett pressmeddelande skriver Klara och Johanna Söderberg bland annat:

”Det här är den första skivan vi har spelat in i Sverige sedan vi gjorde vårt debutalbum The Big Black & The Blue för 12 år sedan. Vi jobbade med producenten Daniel Bengtson i hans underbara studio Studio Rymden i Hjorthagen i Stockholm. Det är förmodligen vår mest poppiga skiva hittills. Vi hämtade inspiration från alla olika håll - gamla favoriter som Fleetwood Mac, Carole King, Tom Petty, T Rex, Elton John men också Angel Olsen, Whitney och Big Thief. Titeln är en referens till frihet, att lära sig att stå på egna ben. Att bli äldre och känna sig mer bekväm i sig själv. Drömmen om att rida iväg på en gyllene häst, en Palomino!"

Systrarnas framträdande under årets upplaga av Way Out West fick fyra av sex stjärnor av GAFFAs Janne Hallman, som bland annat skrev:

”Nya skivan Palomino är på gång i november, och från den får vi två smakprov i form av Out Of My Head, liksom sommarsingeln Angel, som båda består av lite mer fartfylld och habil pop än vi är vana vid. Men Klaras och Johannas röster, särskilt när de tar gemensamma ton, gör även det aningen banala till skönhet.”

Se musikvideon till Out Of My Head här:

LÄS OCKSÅ: GÄSTINHOPPEN LYFTE FIRST AID KIT
ANNONCE