Nyhet

Han startade sajten ”Håkan Helstöld” – blev kontaktad av Håkan Hellström

Efter att Christian Krigs sajt fått spridning bad Håkan Hellström honom personligen att ta ner den.

Ikväll gör Håkan Hellström sin första av fyra spelningar för sommaren på Ullevi i Göteborg. Men redan när hans första album Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg släpptes 2000, började det pratas om likheterna mellan Håkans och andra artisters musik.

Hellström-fanet Christian Krig bestämde sig 2004 för att lista de av Håkans låttexter som innehöll referenser till, eller likheter med, andra artisters låtar. Han berättar för SVT Kultur att han på den tiden tyckte att Håkan kunde varit lite öppnare med vilka artister han lånade av, men också att det var kul att dela med sig av de exempel han hittat.

– Jag hade i flera års tid samlat på mig litegrann av de här referenserna som jag hade hittat på olika ställen på nätet och även saker som jag hade hittat själv, säger Christian Krig i SVT Kulturs inslag.


Sajten ”Håkan Helstöld” startades och fick så småningom stor spridning. Andra användare började lägga in sina egna bidrag och även kvällspressen hoppade på tåget med skriverier om Håkans textlån.

Enligt Christian Krig blev diskussionerna negativt laddade och till slut hörde Håkan Hellström av sig personligen och bad Krig att lägga ner sajten.

– Han beskrev hur sidan hade påverkat honom och framförallt de diskussioner som blev i tidningar och annat, och då bestämde jag att det inte riktigt var värt det, säger Christian till SVT.


Sajten lades således ned 2005 och Christian berättar vidare att han idag är mer förlåtande till textlånen och aldrig hade någon intention att göra Håkan illa.

Håkan Hellström spelar på Ullevi den 19:e, 20:e, 26:e och 27:e augusti.

LÄS OCKSÅ: ANDRAHANDSBILJETTER TILL HÅKAN HELLSTRÖM SVÅRSÅLDA – PRISERNA RASAR


ANNONCE