Nyhet

Malmöfestivalen presenterar pop, R&B och EDM

Ett sista artistsläpp för årets festival bjuder bland annat på Cherrie, Molly Sandén, Steve Aoki, Victor Leksell, Melissa Horn och Mares.

Cherrie har prisats med P3 Guld, Grammis och flera andra utmärkelser. Låtar som Tabanja, Lämna Han och Aldrig Igen bär på budskap från förorten, utanförskapet och poesin. Turnén med Stormzy uppmärksammades och framträdandena i tv-programmet Så Mycket Bättre följde upp det senaste albumet Nag Nool. Ett album som beskrevs av GAFFAs recensent som att Cherrie "höjer musiken i luften som en megafon för systerskapet". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Cherrie spelar på Stora Scenen den 19 augusti. 

David & The Citizens bildades i Malmö i slutet av 90-talet. Musiken har beskrivits som "allt annat än mainstream" och de kan i dag ses som förgrundsartister till den svenska indiepopen. Med ångestdrivna texter, popslingor och ett idogt turnerande under sina fem verksamma år gjorde bandet sig ett namn. I år fyller debutalbumet For All Happy Ending 20 år, ett jubileum som firas med en återförening på Gustavscenen den 13 augusti.

Rapparen, dansaren tillika koreografen Imenella har tagit en plats på den svenska hiphopscenen. Hon har bland annat gett ut låten Moves, följt av platinasäljande hitlåtar som Chagga och Fantasifull. År 2019 kammade hon hem en Grammis för årets nykomling och året därpå gjorde hon ett uppträdande på samma gala. Med drilltrummor som röd tråd och ett popsound med inslag av dancehall och R&B kommer Imenella ge en show på Gustavscenen den 14 augusti.   

Klubbkören har sjungit och rappat till en repertoar av hiphop, funk, reggae och afro sedan Johanna Olofsson grundade kören 2010. De framför skånska tolkningar av artister som Jay-Z, Prince, Sly And The Family Stone och Bee Gees, men även originallåtar av artister som Kendrick Lamar och Donna Summer.  Spelningen på Gustavscenen den 12 augusti gästas av Helena Josefsson, som har samarbetat med Per Gessle, samt det danska bandet Fastpoholmens två sångare. Dirigerar gör Erik Hjärpe från Damn! och kompositören Patrik Lorentzson.

När Uppsalabandet Mares släppte sitt album Sunnanvind (2019) belönades huvudspåret med samma namn med både grammis och P3 guld. GAFFAs recensent skrev att bandet "fattar vikten av att inte grotta ner sig i mörkret" och hyllade albumet. Recensionen i sin helhet kan du läsa här. I våras kom albumet Svanesång och beskedet att bandet gör sin sista turné. GAFFAs recensent hyllade ännu en gång deras nya verk men undrade samtidigt om det var ett PR-trick att lägga ner bandet. Mares intar Stora Scenen den 19 augusti.Några andra artister som kommer att uppträda i år är Melissa Horn , Molly Sandén, Mwuana, Peg Parnevik, Sousou & Maher Cissoko, Steve Aoki, The Family Tree  och Victor Leksell.

Malmöfestivalen äger rum den 12–19 augusti och nu har hela festivalprogrammet släppts. Se det här

LÄS OCKSÅ: Första artisterna har släppts för Climate Live-turnén


ANNONCE