Nyhet

Musikprofilen Bruce Emms är död – hyllas av artister och vänner

Butiksföreståndaren och göteborgsprofilen Bruce Emms har gått bort efter en tids sjukdom.

Han var med och startade musikaffären Musik Utan Gränser (MUG) i Göteborg under början av 70-talet och kom att bli en betydande person för musiklivet i staden.

MUG har genom åren varit en välbesökt plats för musiker från alla hörn och genrer, från lokala förmågor till stora världsartister, och bland besökare var Bruce lika omtyckt i sin yrkesroll som han var för sin värme, öppenhet och humor.

”Bruce kommer alltid att finnas med oss i våra hjärtan, och vi kommer självklart att driva butiken vidare i samma anda”, skriver Mathias Karnblad på MUG i ett mejl till GAFFA.


Under lördagen hyllade Håkan Hellström Bruce på Ullevi inför närmare 70 000 personer, när han introducerade låten Valborg med orden:

– Den här låten är för min kompis Bruce, min käre, käre vän.

Även Jonas Lundqvist, tidigare medlem i Bad Cash Quartet, hyllade profilen i ett inlägg på sociala medier, där han skrev: ”Bruce m d stora hjärtat. du gav allt till så många. Vila i frid”


Kleerup tackar Bruce med en bild där de poserar tillsammans.


Hyllningarna fortsätter på sociala medier, där Bruce sörjs och tackas för sin gärning och empati.


MUG grundades av Bruce Emms 1973, som under perioden 1967-1969 hade spelat runtom i Göteborg med sitt band The Patch. Efter att ha återvänt till London där bandet hade sina rötter, började de sakna Göteborg och så småningom kom Bruce, tillsammans med gitarristen Philip, fram till att Göteborg behövde en riktigt bra musikaffär. Således startades MUG, som sedan 1977 legat vid Kaserntorget i Göteborg, skriver musikaffären på sin hemsida.

Bruce Emms blev 73 år gammal.

LÄS OCKSÅ: NYTT MUSIKHUS I STOCKHOLM ÄR PÅ GÅNG


ANNONCE