Nyhet

Nytt musikhus i Stockholm är på gång

Musikhuset The Node kommer att öppna i etapper under de kommande två åren.

Ett nytt musikhus är på gång i Stockholms centrum. En lokal på 2400 kvadratmeter vid Sergels torg kommer att omvandlas till en kreativ hubb med inspelningsstudios och replokaler, ytor för co-working och en ny livescen, framgår enligt ett pressmeddelande.

Tanken är att musikhuset ”The Node” ska bli en mötesplats för unga musiker och kreatörer från andra konstnärliga yrkesgrupper. Det kommer att finnas en restaurang samt en konsertscen i huset, och The Node kommer även att erbjuda stöttning i entreprenörskap, marknadsföring och rättigheter.

– Produktions- och repetitionslokaler är avgörande för att musikskapare ska kunna verka och utvecklas i staden. Att unga får möta etablerade kreatörer och inspireras av varandra skapar kontaktnät som gör att nya artister eller producenter kan ta sig fram och bli morgondagens stjärnor. The Node kommer att bli en viktig del i det kulturella ekosystemet som är Stockholms och Sveriges musikindustri, säger Jonas Naddebo, kultur- och stadsmiljöborgarråd, i pressmeddelandet.


Kulturnämnden i Stockholm fick för fyra år sedan i uppdrag att utreda möjligheterna för ett ”repotell” som kan bokas per timme för att skapa utrustade repetitionslokaler för stadens kulturutövare, såväl etablerade som hobbykreatörer. Valet föll så småningom på The Node.

The Global Node Stockholm AB:s största delägare är Skap (Sveriges kompositörer och textförfattare) och musikhuset öppnar i etapper under 2023-2024.

LÄS OCKSÅ: FIRST AID KIT SLÄPPER NYTT – FÖRSTA ALBUMET INSPELAT I SVERIGE SEDAN DEBUTEN


ANNONCE