Nyhet

Neurosis sångare lämnar musiken efter familjemisshandel

Övriga Neurosis reagerar starkt: "För oss verkar det här beslutet som ytterligare ett försök till manipulation."

Det kaliforniska metalbandet Neurosis har tagit officiellt avstånd från medlemmen Scott Kelly efter att han i lördags (27 augusti, reds. anm.) via Facebook meddelade att han har misshandlat sin fru och sina barn psykiskt. Med det sagt lämnar nu Scott Kelly sin musikkarriär bakom sig för att fokusera på att återupprätta förtroendet hos sina närmaste.

"Jag vet nu att det offentliga livet och att stå på scen var det värsta beslut jag kunde ha tagit, för jag är den jag är", skriver han i inlägget och fortsätter:

"Vissa människor kan vara i en sådan här miljö utan ansvar och behålla sin integritet. Jag kan inte." 

Sångaren har bland annat hotat med självmord och förföljt sin fru efter att hon ville lämna honom.

Läs hela Scott Kellys kommentar här.

Övriga medlemmar i Neurosis har känt till Scott Kellys beteende i flera år men hållit det hemligt med hänsyn till hans familj, skriver bandet på Facebook.

I samma status kommenterar de Kellys inlägg och säger att den tidigare frontaren har ignorerat dem sedan de fick kännedom om hans psykiska våld mot sin familj. De reagerar också på Kellys val att gå ut med informationen offentligt utan att först prata med dem:

"För oss verkar det här beslutet som ytterligare ett försök till manipulation, ytterligare en möjlighet till narcissism och att kontrollera berättelsen. Låt inte Scott göra det här om sig själv, det handlar om övergreppen som hans familj har utsatts för”, skriver de och menar att Kelly har förstört deras livsverk genom att gå emot bandets egen etik.

Neurosis senaste studioalbum är från 2016 och nu talar allt för att bandet måste hitta en ny sångare om det ska bli mer musik.

ANNONCE