Nyhet

Fyra nya akter till Bråvalla

Festivalen bekräftar band inom metal-, dubstep- och rockgenren.

Bråvalla Festival utökar den redan matiga line-upen med ytterligare fyra akter. Det blir en touch av metal, då det australienska bandet Airbourne kommer uppträda. Bandet är aktuella med sitt tredje album Black Dog Barking, som kommer ut den 21 maj.

Även det amerikanska metalbandet Neurosis gör Airbourne sällskap på festivalen. Under 2012 släppte de sitt tionde studioalbum Honor Found In Decay, som fick fyra stjärnor av GAFFAs recensent.

"En ny Neurosis-skiva är alltid en stor händelse, dels för att de kommer så sällan, dels för att det är lite av ett maratonlopp att ta sig igenom dem. Man hinner oftast i samma låt gå från folkmusik, ambient, metal och punk till progg." Läs hela recensionen här.

Förutom metalakterna kommer dubstep-producenten DJ Fresh eller Dan Steine spela. Han har tidigare ingått i DJ-kollektivet Bad Company, men valde att gå solo under 2006. Förra året slog han igenom med singeln Louder, som hamnade på första plats på Englands singellista.

Sist men inte minst har vi det svenska bandet Royal Republic, som släppte sitt andra album i höstas, Save The Nation. Under sitt genombrott 2010 har de hunnit turnera flitigt världen runt, men återfinns i sommar på en av Bråvalla-festivalens scener.

Norrköpingsfestivalen hålls mellan den 27-29 juni och har tidigare presenterat artister som Avicii, Rammstein och Ron Pope.  

ANNONCE