Nyhet

Discorock, experimentell festival och svenskt kultband från 70-talet – här är dagens konsertnyheter

GAFFA.se – allt om musik

Med "konsertkollen" samlar vi dagens konsert- och turné-nyheter som har kommit in till vår redaktionsmejl. Har du en turné eller konsert du vill tipsa om: mejla [email protected].

BO KASPERS ORKESTER

Bo Kaspers Orkester tillsammans med stor stråkensemble ger tre exklusiva julkonserter på Musikaliska vid Nybrokajen i Stockholm. Under våren 2021 har vi i Bo Kaspers Orkester arbetat med att skriva och spela in en julskiva. Albumet släpps 5 november.


10 - 11 december (2 spelningar 11 dec) – Musikaliska, Stockholm

ROYAL REPUBLIC

Musiken är rock – men med influenser och flera lager av andra genrer som tillsammans skapar bandets dansvänliga musik. På senaste skivan Club Majesty från 2019 adderas en känsla av discorock och kavajer med paljetter. 


16 februari – Pustervik, Göteborg (FRAMFLYTTAD KONSERT)

17 februari – Katalin, Uppsala

18 februari – Cosmoz, Borlänge


19 februari – Lilla Helfvetet, Mora

25 februari – Bongo Bar, Jönköping

26 februari – Mejeriet, Lund (FRAMFLYTTAD KONSERT)


4 mars – Halmstad Live, Halmstad

5 mars – Tivoli, Helsingborg

22 april – Frimis, Örebro


23 april – Skylten, Linköping

DEVIN TOWNSEND

Devin Townsend blir special guest till Dream Theaters konsert i Göteborg. Han har varit aktiv i över 25 år som sångare, musiker, låtskrivare, producent och mycket annat. Vi har sett honom som soloartist, i Devin Townsend Project, i Strapping Young Lad och mycket annat och dessutom som producent, inte minst till en rad svenska band. I vår är det dags för hans 26:e fullängdare.


17 maj – Partille Arena, Göteborg

SOUND OF STOCKHOLM

En experimentell festival som lockar med både svenska och utländska akter: Christer Bothén, Linnéa Talp, Theo Kentros, Daniel M Karlsson, Niklas Dahlqvist, NEKO3, Jaime Belmonte & Kirstine Lindemann, Johanna Sulalampi & Rachel C. Walker, Kari Sunder & Hildur Elísa Jónsdóttir, Michela Pelusio, Nattens Inbrott, ABACAXI, Sturle Dagsland, Loré Lixenberg, KABLAM, Microtub, Erwan Keravec, Baby Rave, Sound Drawing och Smerz som GAFFA tidigare har uppmärksammat med en intervju.


23 - 28 november – diverse platser i Stockholm

SABATON OPEN AIR

Festivalen har gjort klart med Nestor. Bandet består av fem barndomsvänner som för dryga tre decennier sedan bildade band i hemstaden Falköping. Nu har ungdomens rockstjärnedrömmar återupplivats och än en gång förvaltas hederliga 80-talsinfluenser i deras nostalgiska rock, med glimten i ögat, mycket hjärta och stor passion.


Sedan tidigare är Sabaton, Raubtier, Lordi, Amaranthe, Dark Tranquillity, Loudness, Myrath, Syrah med flera klara för festivalen.

3 - 6 augusti – Lugnet, Falun

LOLITA POP


Lolita pop startade 1979 och gjorde sin första spelning på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro. Bandet skapade en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp.

24 mars – Norrköping, Dynamo 

25 mars – Torshälla, Saga Salongen


26 mars – Uppsala, Katalin 

8 april – Örebro, Makeriet 

9 april – Gävle, Söders Källa 


9 juli – Göteborg, Liseberg 

20 augusti – Örebro, Gustavsvik (Tillsammans med The Ark och Millencolin)

25 augusti – Stockholm, Mosebacke 


100 GECS

Den orädda duon från Missouri, bestående av Laura Les och Dylan Brady, kastar ner allt de inspireras av i en DIY-blender bara för att se vad som kommer ut. Eurodance, rock, rap, hiphop, screamo, punk, dubstep och pop – 100 gecs kastar sig vilt och frenetiskt mellan decennier, genrer och memes.

21 januari – Fryshuset, Stockholm


MILD ORANGE

Indie- och drömpopbandet från Nya Zeeland är aktuella med singeln This Kinda Day och ger sig nu ut på turné, med start i Sverige. Här lockar man också med fri entré. Fyrmannabandet består av barndomsvännerna Josh Mehrtens (sång), Josh Reid (gitarr), Tom Kelk (bas) och Jack Ferguson (trummor). 2018 slog de igenom med singeln Some Feeling från debutalbumet Foreplay.

26 januari – Obaren, Stockholm


SLOW MAGIC

Han är känd för sin ikoniska och gåtfulla djurmask, sitt utomjordiska, poppiga men elektroniska sound och liveshower som blandar elektronisk musik med trummor. Artisten, DJ:n och producenten Slow Magic firar tio-årsjubileum med en världsturné. I Stockholm gästas han av Khamsin.

10 mars – Debaser Strand, Stockholm


LÄS OCKSÅ: Nick Cave avslöjar favoritbaren och ger råd till alkoholister

ANNONCE