Nyhet

Rullstolsburne Erik avvisades från spelning – nu bjuder bandet på ny konsert

Efter att ha lyfts upp i sin rullstol kastades Erik ut från festivalområdet.

Festivalen One Wknd Only bjöd på bland andra Hov1, Myra Granberg, Tjuvjakt och Norlie KKV under den 22 och 23 juli i Karlshamn.

När rullstolsburna Erik Eriksson skulle se bandet Bolaget blev han avvisad från festivalområdet efter att två kompisar lyft upp honom i sin rullstol, enligt SVT Nyheter Blekinge.

Erik och hans vänner hade hittat en plats med ett räcke som han kunde hålla sig i och stå upp under korta perioder. När han sedan blev trött och satte sig i rullstolen, lyfte hans vänner upp honom för att ge bättre sikt. Då sa en ordningsvakt till på skarpen och bad vännerna sätta ner honom, med resultatet att Erik ramlade ur stolen i den stressiga situationen.


Därefter ska vakten ha böjt sig ner, samtidigt som Erik försökte ta sig upp i rullstolen, och sagt att han ska ut från området. Festivalbandet blev avklippt och Erik avvisades.

– Det känns riktigt förjävligt. Det tar hårt och jag känner mig diskriminerad och kränkt, sa han till SVT efter händelsen, och meddelade också att han tänkt göra en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen.

Efter att bandet Bolaget fick höra om händelsen reagerade de och berättar för SVT Nyheter att de bjuder in Erik till en ny konsert.


– Vi vill att du kommer igen och ser en hel spelning och dricker bärs med oss. Vi löser de biljetterna till dig och några polare, säger de i en videohälsning.

Erik säger i inslaget att han känner sig överväldigad och Bolaget hälsar att de vill ge Erik en ny chans att gå på vilken konsert med bandet han vill.

LÄS OCKSÅ: FILIP OCH FREDRIK SÅGAR WAY OUT WEST – LÄGG NER SKITEN


ANNONCE