Nyhet

Daniela Rathana om Så Mycket Bättre: ”Ville bara att det skulle vara över”

I årets upplaga av programmet Så Mycket Bättre är Daniela Rathana en av deltagarna som bjudits in att tolka andra artisters låtar.

Under Rathanas medverkan i programmet har hon fått dela bord och scen med Nordman, Måns Zelmerlöw, Anne-Lie Rydé, Molly Hammar, Anna Ternheim, John Engelbert och Albin Lee Meldau i olika omgångar.

I ett avsnitt av podcasten Värvet berättar artisten om hur hon vantrivdes under inspelningarna:

– Bara den sociala grejen av att man sitter på en middag med främlingar, och ska plinga i glaset och ställa sig upp och ta ton liksom, det är det vidrigaste beteendet man kan hålla på med. Och ingen vill det. Jag vill inte det, de som sitter runt bordet vill inte det, ingen vill, ingen vill titta på det.

Rathana fortsätter med att berätta om att tempot under inspelningarna varit högt och att formatet känts slitigt. Hon säger också att hon upplevde att hon inte kom in i gruppen och kände sig osäker när hon var där.

I intervjun med samtalsledaren Kristoffer Triumf pratar de vidare om att delta i reality-serier och hur klippningen av ett program kan framställa en person på olika sätt i TV.

Rathana fortsätter berätta om inspelningarna av Så Mycket Bättre:

– Min största panik är de här middagarna och luncherna. När folk sa lite skeva saker. Det var ju ändå en frisk blandning av människor. Vi kom ju från helt olika platser, helt olika åldrar och ibland var det folk som sa lite grejer som för mig lät helt sjukt. Det kanske var saker som inte var så PK, lite sexism. Då kände jag att när jag satt runt bordet så ville jag rädda dem, såklart, för att vi är med på TV så jag sitter och skrattar åt saker som jag som privatperson kanske hade reagerat på. Så det är väl det jag har panik över, att jag, jag vet inte, jag tror att man kommer märka hur mycket jag bara försöker bidra till en skön och positiv stämning liksom, säger Rathana och fortsätter:

– Jag tror inte att de gillade mig så mycket. Jag ville bara att det skulle vara över när jag ställde mig och började sjunga, och jag ville bara befria dem från mina framträdanden. Det är så jag minns det men det kanske är värre i mitt minne än vad det egentligen var.

Samtidigt medger hon att hon är glad över att ha fått frågan att vara med i programmet.

– Det kan man inte ta för givet överhuvudtaget, jag har ju precis debuterat. Jag är nöjd och stolt över mina covers, säger hon till Triumf.

Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, kommenterar Rathanas synpunkter i ett uttalande till Aftonbladet:

”Vi tar ansvar för produktionen. Var och en av artisterna måste ta ansvar för det de uttrycker.”

Lyssna på hela podcast-avsnittet här:

LÄS OCKSÅ: LOLLAPALOOZA ÅTERVÄNDER TILL STOCKHOLM 2023
ANNONCE