Nyhet

Dave Grohl får trevligt besök på Hanukkah Sessions

Pink och Beck var bland gästerna när Grohl hyllade judiska låtskrivare för tredje året i rad.

2020 lanserade Dave Grohl Hannukah Sessions med Foo Fighters producent, Greg Kurstin, där de varje dag gjorde en tolkning av en låt från en judisk artist – och det gjorde de i åtta dagar, vilket är varaktigheten av den judiska högtiden Hanukkah.

– Det här projektet, som började som en galen idé, växte till att representera något mycket viktigare för mig. Det visade mig att den enkla gesten att sprida glädje och skratt räcker långt, och när vi ser framåt måste vi alla försöka göra det, oavsett hur många ljus som finns kvar på menoran, sa Grohl 2020 om projektet.

I år höll duon för första gången Hannukah Sessions inför en livepublik och de 250 som hade tillgång till den lilla lokalen bjöds på den stora showen, skriver Variety. Intäkterna gick till Anti-Defamation League, som bekämpar antisemitism.


Det hela startade den 5 december, med regissören Judd Apatow som värd. Grohl, Kurstin och Apatow öppnade med låten Spinning Wheel av Blood Sweat & Tears, och sedan intog Pink scenen med sin egen Get This Party Started.

– Jag heter Alecia. Jag är judinna, inledde hon föreställningen med att säga.

Men hon var långt ifrån den enda gästen i programmet. Även Inara George, Dave Grohls dotter Violet och Beck spelade. Den senare kom med sin egen låt E-Pro, och efter det kom Karen O från Yeah Yeah Yeah med låten Heads Will Roll.


Dessutom tolkades låten The Spirit Of Radio av Rush av Grohl, Kurstin och Tenacious D-medlemmarna Jack Black och Kyle Glass. Och till sist samlades alla gäster kring låten I Love L.A. av Randy Newman – i staden Los Angeles.

LÄS OCKSÅ: Ghosts virala hit säljer guld i USA

ANNONCE