Nyhet

Flera stora artister stämda för NFT-bedrägeri

”Sanningen är att bolagets hela affärsmodell bygger på att använda lömsk marknadsföring."

Flera artister och kändisar stäms i en grupptalan efter att ha gjort reklam för en NFT-kollektion utan att vara tydliga med att de fick betalt.

Det gäller konstkollektionen ”Bored Ape Yacht Club” som ägs av företaget Yuga Labs. Kollektionen föreställer bilder av olika apor, som tidigare i år varit haft ett värde på flera miljoner kronor. Den senaste tiden har dock värdet rasat, tillsammans med kryptovalutan Apecoin som också ägs av Yuga Labs, enligt DI.

Nu anklagas bland andra Post Malone, The Weeknd, Justin Bieber, Madonna, Snoop Dogg, Gwyneth Paltrow och Jimmy Fallon för att ha pumpat upp priserna på verken genom betalda reklamsamarbeten med Yuga Labs, skriver The Hollywood Reporter, som också delar med sig av klagan där det bland annat går att läsa:


”Sanningen är att bolagets hela affärsmodell bygger på att använda lömsk marknadsföring med hjälp av A-listade kändisar som får saftiga ersättningar, utan att göra det offentligt, för att öka efterfrågan på Yugas digitala tillgångar och övertyga möjliga återförsäljare att priset på dem ska stiga i värde.”

En talesperson från Yuga Labs säger i ett uttalande att anklagelserna är ”opportunistiska och snyltande” och att de ser fram emot att bevisa att det inte ligger något bakom dem, enligt The Hollywood Reporter.

LÄS OCKSÅ: MEGAN THEE STALLION VITTNAR I SKJUTRÄTTEGÅNG


ANNONCE