Nyhet

Megan Thee Stallion vittnar i skjuträttegång

Houston-rapparen hävdar att Tory Lanez, som åtalas för grov misshandel, erbjöd henne och hennes vän 1 miljon dollar för deras tystnad.

Megan Thee Stallion vittnade under gårdagen i rättegången mot Tory Lanez, som hon anklagar för att ha skjutit henne i juli 2020. Lanez, vars tilltalade namn är Daystar Peterson, står anklagad för tre grova brott och riskerar mer än 20 års fängelse om den hittas skyldig, skriver Pitchfork.

Medan hon berättade om händelsen i rättegången kom Megan ihåg hur Petersen erbjöd henne och Kelsey Harris, hennes långvariga vän och tidigare assistent, 1 miljon dollar för att hålla tyst om skjutningen. Till Los Angeles Times berättar Houston-rapparen att hon "inte mår bra" och att hon "inte kan fatta att hon måste komma in och göra det här".

Enligt Rolling Stone sa Megan att hon inte ville att Harris – eller någon annan – skulle få veta om hennes tillfälliga och icke-exklusiva sexuella förhållande med Peterson. "Eftersom jag visste att Kelsey var förälskad i Tory, ville jag inte såra hennes känslor och jag ville inte att hon skulle veta att jag hade hanterat honom på något sätt", sa hon. "Så han visste att jag inte ville att hon skulle veta det. Jag ville inte att någon skulle veta."


LÄS OCKSÅ: "Bad Bunny pausar efter ett rekordår"

Megan har enligt uppgifter sagt att hon lämnade bilen efter att Peterson kallat båda kvinnorna "kärringar och hackor", men återvände efter att ha insett att hon var klädd för poolen och inte gatan. "Jag inser, herregud, jag är bokstavligen på toppen av att vara så känd just nu, och jag har en stringtrosa, och jag ser galen ut, och om någon ser mig gå nerför gatan så här, kommer det att var dålig för mig", sa Stallion.

Bråket fortsatte i bilen, där Megan och Peterson nedvärderade varandras musikkarriärer. Megan sa att efter att hon lämnat fordonet igen nära deras hem, skrek Peterson åt henne när han sköt mot hennes fötter.


Tory Lanez försvarsadvokat, George G. Mgdesyan, ska ha sagt att Stallion och Harris båda hade sexuella relationer med Lanez och att detta har påverkat deras berättande om händelsen. Mgdesyan sa också att Megan och Lanez började slåss under festen hemma hos Kylie Jenner och att Corey Gamble, som uppenbarligen bevittnat en del av argumentet, kommer att ta ställningen.

Lanez greps i juli 2020 på grund av en anklagelse om dolt skjutvapen. Två åtalspunkter kom senare: misshandel med halvautomatiskt skjutvapen och bärande av ett laddat, oregistrerat skjutvapen i ett fordon. När rättegången inleddes tidigare denna månad lade åklagare till ytterligare en anklagelse för grovt oaktsamhet för att ha avlossat ett skjutvapen.

Megan Thee Stallion utnämnde Tory Lanez som sin påstådda angripare en månad efter att hon hävdade att hon hade blivit skjuten i foten. Hon beskrev upplevelsen och hennes skador ytterligare i en intervju i år med Gayle King.


LÄS OCKSÅ: "Taylor Swift slipper rättegång"

ANNONCE