Nyhet

Guns N’ Roses stämmer affär som säljer vapen och rosor

Enligt stämningsansökan kan affärens namn ge felaktiga associationer till bandet.

"Texas Guns And Roses", som affären heter, säljer i första hand vapen, men också rosor. I stämningsansökan framgår det att butikens namn ”riskerar att förväxlas med Guns N’ Roses varumärke”, enligt Stereogum.

Vidare lyder stämningsansökan:

”Det här är särskilt skadligt för GNR med den åtalades branschinriktning i åtanke. GNR vill inte associeras med den åtalade, en vapenförsäljare. Fortsättningsvis ger den åtalade uttryck för politiska ståndpunkter relaterade till vapenlagar som kan verka polariserande för många konsumenter, på sin hemsida.”


Bandet fick nys om vapenaffärens namn redan 2019 och skickade då ett varningsbrev med uppföljning, utan att få svar, skriver Stereogum.

Guns N’ Roses uppmärksammades också nyligen efter en spelning i Australien, då en kvinna blev träffad i ansiktet av en mikrofon som frontmannen Axl Rose kastat från scenen.

Efter konserten kommenterade Rose händelsen i ett inlägg på Twitter, där han bland annat skrev:


”Under de 30 år som vi kastat mikrofonen i slutet av vårt framträdande har vi alltid känt att det är en välkänd del av konserten som fans vill ha och varit medvetna om, med en chans till att fånga mikrofonen. Oavsett, med tanke på allmän säkerhet, kommer vi från och med nu att sluta kasta mikrofonen eller något annat till fansen under våra konserter.”


LÄS OCKSÅ: AXL ROSE KASTADE MIKROFON UNDER KONSERT – KVINNA TRÄFFAD I ANSIKTET

ANNONCE