Nyhet

Jack White kritiserar Elon Musk efter Kanye-kontrovers

Artisten uppmanar Musk till att ”göra det rätta och inte erbjuda fler hatiska personer en scen.”

Efter att Twitters nya ägare Elon Musk välkomnat Kanye West (numera Ye) tillbaka på plattformen för att sedan stänga av honom igen, reagerar nu White Stripes-sångaren och artisten Jack White, enligt Consequence.

I oktober stängdes West av från Twitter efter att han uttalat sig antisemitisk. Senare samma månad köpte entreprenören och industrimagnaten Elon Musk upp den populära plattformen och välkomnade artisten tillbaka.

I slutet av förra veckan stängdes dock West av än en gång, efter att återigen uttalat sig antisemitiskt.


”Jag gjorde mitt bästa. Trots det har han återigen brutit mot vår regel gällande uppvigling till våld. Kontot kommer att stängas av.”, skrev Elon Musk i ett inlägg under förra fredagen.


Dagen innan medverkade West i en intervju med den kontroversiella Infowars-grundaren Alex Jones, där han bland annat hyllade Hitler. Därefter twittrade West en bild föreställande en svastika inuti en davidsstjärna.

Efter händelserna kritiserar nu Jack White Musk i ett inlägg på Instagram där han bland annat skriver:

”Så Elon, hur bra funkar den där ’yttrandefrihetsgrejen’? Ah jag fattar, du måste VÄLJA vilka som får uttala sig fritt och vilka som inte får det? Vilken sorts barnunge-liberal blockerar någons yttrandefrihet? Hmm ….


Lögnaren och konspiratorikern Alex Jones får inte heller någon ’yttrandefrihet’? Jag fattar. Så du börjar förstå att dessa människor våldsprovocerar och hatar men trump gör det INTE? Hmmm.

Eller är det så att den där lögnaren jones, och den antisemitiska egotrippade galningen kanye inte kan erbjuda skattelättnader åt miljardärer på samma sätt som den förra presidenten kan? Eller att den som kontrollerar den här ’yttrandefriheten’ känner sig förolämpad personligen? Eller är det kanske så att det behövs, jag vet inte, LAGAR och REGLER annars föder man kaos?

Det är trevligt att i realtid få se hur du lär dig att allt behöver regleras, oavsett om det är vapen, droger, alkohol, sammankomster eller uttalanden på grund av risken att någon eller något skadas eller blir förstört. De kallas ibland för ’lagar.’ Och kanske börjar du förstå hur skadligt det kan vara när du låter farliga, hatiska människor säga vad de vill på din scen.”


White fortsätter också med att förklara att han stängt av kommentarerna i sitt eget inlägg eftersom att han ”reglerar plattformarna han själv kontrollerar”, och uppmanar Musk till att ”göra det rätta och inte erbjuda fler hatiska personer en scen.”


Jack White raderade nyligen sitt eget konto från Twitter efter att Musk också välkomnade ex-presidenten Donald Trump tillbaka till plattformen, enligt NME. Han kritiserade beslutet och kallade det för "äckligt" och "ett rövhåls-beteende".

White är en av flera kända personer som öppet kritiserat Musk, inklusive Kathy Burke, Stephen Fry, The Strokes Julian Casablancas och Trent Reznor.

LÄS OCKSÅ: JACK WHITE RADERAR TWITTER EFTER ATT ELON MUSK TAR TILLBAKA TRUMP


ANNONCE