Nyhet

Klipp från Michael Jackson-spel hittat på loppis

Videomaterial av artisten som man tidigare trodde var förlorat har hittats på en bagageloppis i Storbritannien.

Det handlar om spelet Scramble Training från 1993, där Michael Jackson agerar berättare och guide för spelaren i en interaktiv åktur från en simulator skapad för Sega World Theme Parks.

Det japanska spelföretaget Sega hade ett långt samarbete med artisten, som också skrev musik till spelet Sonic The Hedhehog 3, enligt NME.

Videomaterialet uppges vara det enda i sitt slag, och visar Michael Jackson sittandes i en rymdfarkost, där han hälsar spelaren välkommen och kallar sig för ”Commander Jackson.”


Uppladdaren av klippet skriver bland annat:

”I december 1992 gick Michael Jackson med på att delta i en interaktiv film för bolagets nya AS-1 motion ride-simulator. Den här filmen fanns tidigare bara i dålig kvalitet, filmad ombord på en AS-1 när de fortfarande användes. Men nu, tack var ett fynd på en bagageloppis i Storbritannien, finns klipp från det första master-bandet att se i full HD!”

Master-bandet uppges ha sålts av en släkting till en före detta anställd på Sega Amusement Europe, enligt NME.


Innan klippet laddades upp på YouTube arkiverades materialet och finns nu tillgängligt på både engelska och japanska. Det tros också vara det första materialet som visar hur spelet faktiskt såg ut.

Se klippet här:

LÄS OCKSÅ: ABBA VALDE LONDON FÖR VOYAGE-SHOWER I LOJALITET EFTER BREXIT


 

ANNONCE