Nyhet

ABBA valde London för Voyage-shower i lojalitet efter Brexit

Konsertseriens producent berättar att de svenska popikonerna "älskar London väldigt mycket".

ABBA sägs ha valt London som plats för deras konsertserie ABBA Voyage för att visa sitt stöd för Storbritannien efter Brexit. Det säger eventets producent Svana Gisla till Daily Mirror.

– Det var många företag som lämnade, det fanns en hel del osäkerhet om Storbritannien vid den tiden och det var ABBA själva som bestämde; "nej, vi vill komma in. De kanske lämnar, men vi vill komma in", eftersom ABBA har varit otroligt mycket älskad i Storbritannien, förklarar Gisla och fortsätter:

– De har alla bott i London under en period av sina liv, de älskar London väldigt mycket och det blev väldigt snabbt det enda alternativet.


ABBA Voyage-serien började i maj på den specialbyggda ABBA Arena i Queen Elizabeth Olympic Park i östra London. Den ser digitala versioner av de svenska popikonerna framföra en hitfylld uppsättning, uppbackad av ett 10-manna liveband.

Alla fyra medlemmarna i ABBA – Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad – deltog i öppningskvällen och markerade deras första offentliga framträdande tillsammans på 36 år.

LÄS OCKSÅ: "ABBA firar 2,5 miljoner sålda exemplar av Voyage"


ANNONCE