Nyhet

ABBA firar 2,5 miljoner sålda exemplar av Voyage

Ett år har gått sedan ABBA släppte sitt första studioalbum på nästan 40 år – Voyage.

Albumet har sedan dess sålts i 2,5 miljoner exemplar globalt och idag belönades ABBA med en plaque för denna milstolpe, mottagen av Benny Andersson.

När Voyage släpptes förra året gick albumet direkt in som #1 i 18 länder, inklusive Storbritannien, Sverige, Frankrike, Tyskland och Australien. ABBA nominerades också både till en amerikansk GRAMMY för Record Of The Year (I Still Have Faith In You) och till en BRIT-Awards för Best International Group.

Bandet tilldelades också Regeringens Musikexportpris 2021 och en Lovie Award ("2021 Special Lifetime Achievement Award"). Voyage var också det bäst säljande albumet i både Tyskland och Storbritannien 2021.


Voyage var ABBA's första studioalbum sedan The Visitors, som släpptes den 30:de November 1981. Precis som tidigare ABBA-album så skrev och producerade Benny Andersson och Björn Ulvaeus alla låtar på Voyage och de tidlösa vokalerna tillhörde såklart Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad.

På det nya albumet gick de fyra medlemmarna i ABBA tillbaka in i Bennys studio Riksmixningsverket i Stockholm. Under en fyraårsperiod spelade de in de tio låtarna på albumet.

Albumet innehåller I Still Have Faith In You och Don't Shut Me Down, som bägge var de två första låtarna att spelas in till skivan. Båda låtarna kan upplevas på ABBA Voyage-konserten som hade premiär på ABBA Arena i London i maj 2022, tillsammans med bandets största hits.


LÄS OCKSÅ: RECENSION: En resa från dåtid till nutid.

ANNONCE