Nyhet

R. Kelly-album tas bort från streamingtjänster

Både sångarens team och skivbolag förnekar ansvaret för att albumet delades online förra veckan.

R. Kellys nya album, I Admit It, har tagits ner från stora streamingtjänster. Under fredagen den 9 december dök ett nytt album från den fängslade sångaren upp på Spotify, Apple Music och andra streamingtjänster, där både sångarens team och hans skivbolag Sony nu förnekar ansvaret för släppet.

Kellys Jennifer Bonjean berättar för The Hollywood Reporter och hävdar att det släppta materialet var "stulen musik":

– En polisanmälan gjordes för en tid sedan eftersom hans masters blev stulna, men det finns inte mycket att undersöka. Människor har haft tillgång till hans immateriella rättigheter som de försöker dra nytta av, men det inkluderar tyvärr inte Mr. Kelly, säger hon och fortsätter:


– När han greps hade han studioutrustning som togs. Hans masters saknas. Musiken finns någonstans där ute, men vem som har den och vem som har tjänat på den – vi vet inte helt.

LÄS OCKSÅ: "R. Kelly dömd till 30 års fängelse"

Nu har albumet tagits bort från alla streamingtjänster. Enligt Variety sa en representant för Spotify att albumet "har tagits bort från plattformen på begäran av distributören".


Albumet på 13 spår och 56 minuter är döpt efter en 19-minuters låt som han släppte 2018 med avsikten att "sätta ett jävla rekord" om anklagelser mot honom då. Kelly har sedan dess dömts till 30 års fängelse efter sin fällande dom på anklagelser om sexhandel och utpressning.

Efter att ha dykt upp på streaming på fredagen förnekade Sony Music att de haft information om albumet och berättade för Variety att det är en inofficiell release, trots att albumet tillskrivs Legacy Recordings – en division av Sony – på streamingtjänster.

Förra månaden dömdes R. Kellys manager Donnell Russell till 20 månaders fängelse efter att ha erkänt sig skyldig till att ha förföljt och trakasserat ett av sångarens offer för sexuella övergrepp.


LÄS OCKSÅ: "R. Kelly döms igen – skyldig till barnpornografibrott"

ANNONCE