Nyhet

Steve Aoki en av de första civila att resa till månen

Resan är en del av konstprojektet dearMoon Project.

Den amerikanska dj:n och musikproducenten Steve Aoki är en av medlemmarna i en besättning som kommer att genomföra den första civila resan till månen.

Besättningen, som består av totalt åtta personer, lämnar jorden med en raket utvecklad av Elon Musks bolag SpaceX under nästa år, enligt NME.

Resan är en del av ett konstprojekt kallat ”dearMoon Project”, finansierat av den japanska miljardären Yusaku Maezawa, som köpte alla platser i farkosten redan 2018 i syfte att ge dem till ”så många talangfulla individer som möjligt”, enligt Mixmag.


– Det finns en rädsla där. Men jag får inte missa den här möjligheten. Min själ ber om det här, den behöver det här, säger Aoki ett klipp från en serie som presenterar de olika besättningsmedlemmarna. Han fortsätter:

– Jag har några mål och aktiviteter jag skulle vilja genomföra. En är att dj:a i rymden, runt månen. Men jag vill också göra en låt. Jag vill ta med min dator, hörlurar, kanske en keyboard, kanske en gitarr … Min output är att skapa musik. När jag kommer tillbaka kommer jag att slutföra vad jag än påbörjat där uppe och göra det till … Det kan bli en låt, det kan bli ett album, jag vet inte än. Jag kommer att låta upplevelsen guida mig till att skapa på olika sätt, säger Aoki i klippet, som finns att se här:

K-pop-stjärnan T.O.P kommer också att ingå i besättningen, tillsammans med filmskaparen Brendan Hall, YouTubern Tim Dodd, fotografen Karim Illiya, skådespelaren Dev Joshi, konstnären Yemi AD och fotografen Rhiannon Adam.


– Jag är exalterad över att dessa fantastiska människor åker med mig på min resa till månen, och spänd på att få se vad de kommer på för inspirerande alster i rymden, säger miljardären Maezawa i ett uttalande, enligt NME.

Över en miljon människor uppges ha ansökt om att få vara en del av projektet.

LÄS OCKSÅ: ELTON JOHN LÄMNAR TWITTER


ANNONCE