Nyhet

The Specials-sångaren Terry Hall död

Han blev 63 år.

Terry Hall, sångare i The Specials, är död. Det bekräftar bandet på Twitter. Han gick bort efter en kort tids sjukdom.

– Det är med stor sorg som vi tillkännager att Terry, vår vackra vän, bror och en av de mest briljanta sångare, låtskrivare och textförfattare som detta land någonsin har producerat, har gått bort, efter en kort tids sjukdom, skriver bandet.

Sångaren och låtskrivaren gick med i The Specials 1977 och var med när bandet dominerade topplistorna i Storbritannien i slutet av 70-talet och början av 80-talet. Några av deras kändaste låtar var bland annat Ghost Town, Gangsters och A Message To You Rudy.


LÄS OCKSÅ: "The Specials spelar in på nytt"

– Han kommer att vara djupt saknad av alla som kände och älskade honom, och lämnar efter sig gåvan av sin enastående musik och djupa mänsklighet. Terry var en underbar man och pappa, och en av de snällaste, roligaste och mest äkta själarna. Hans musik och hans framträdanden fångade in livets kärna. Glädjen, smärtan, humorn, kampen för rättvisa, och framförallt kärlek, skriver bandet.

Hall var även medlem i band som Fun Boy Three och The Colourfield. Han har också samarbetat med stjärnor som Lily AllenDamon Albarn och Sinéad O’Connor.


The Specials har under åren splittrats och återförenats ett par gånger med olika uppsättningar. Under återföreningen 2008 var det på Halls initiativ och de har varit aktiva sedan dess.

Terry Hall blev 63 år gammal.

LÄS OCKSÅ: "The Specials, West Coast Riot, Göteborg"


ANNONCE