Nyhet

Artister spelar i din trädgård i sommar

GAFFA.se – allt om musik

TrädgårdsLive är ett sommarkoncept där artister genomför konserter och shower i privata trädgårdar, på sommarcaféer, vandrarhem, konstateljéer med mera. TrädgårdsLive uppstod 2020 och hade i slutet av pandemisommaren haft över 10 000 besökare och genomfört över 200 konserter, standupkvällar och magishower runt om i hela landet.

Många helt nya arrangörer fick vingar och vem som helst kunde boka en artist för en unik upplevelse i sin egen trädgård. Projektet fortsatte under hösten 2020 och under 2021 släpptes filmen TrädgårdsLive - En Folkrörelse Ifrån Gräsmattan som över 100 000 har tagit del av. Konceptet fortsatte även under sommaren 2021 då över 80 artister gjorde 300 liveframträdanden. Nu är det tillbaka och första artisten som går att boka till din trädgård är Timo Räisänen.

All strävan efter att försöka nå så många som möjligt hela tiden har en baksida och det tråkiga med att växa som artist är att man slutar spela på små ställen. För mig har det varit en dröm att genom TrädgårdsLive hitta tillbaka till det som är kärnan i mitt artisteri. En mindre publik i en avslappnad miljö är helt enkelt särskilt mottaglig för det som livemusik handlar om, ren och skär kommunikation från ett hjärta till ett annat, berättar Timo Räisänen i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Alt-J till Sverige i höst

ANNONCE