Nyhet

Beartooth och August Burns Red gör gemensam spelning

GAFFA.se – allt om musik

I somras släppte Ohio-baserade Beartooth sitt fjärde album Below och i år kommer de till Sverige. Torsdag den 9 juni gör de en spelning på Fållan i Stockholm tillsammans med metalcore-bandet August Burns Red, som förra året släppte en nyinspelad version av albumet Leveler i samband med skivans tioårsjubileum.

Med ledning av sångaren Caleb Shomo släppte Beartooth sitt fjärde album Below sommaren 2021. Skivan kallades "medelmåttig metalcore med en flitig frontman" av GAFFAs skribent, och recensionen i sin helhet kan du läsa här. 

Singeln The Past Is Dead var en av de första låtarna som skrevs för albumet och bandet arbetade med låten i över två år. Versionen som de till slut valde och som återfinns på albumet satte tonen för resten av albumet, säger Shomo i ett pressmeddelande.


Utöver Beartooth kommer även prisbelönta August Burns Red att inta scenen på Fållan i sommar. Bandet har under sin karriär släppt nio album och senaste Guardians från 2020 tog sig in på Billboard 200. Deras tidigare album Leveler firade tioårsjubileum förra året och i samband med det släppte bandet en nyinspelad version av skivan med gästartister som Ryan Kirby från Fit For A King och Misha Mansoor från Periphery. August Burns Red nominerades till en Grammy i kategorin Best Metal Perfomance med låten Identity från 2015 och igen med Invisible Enemy från 2017.

Datum 2022:
9 juni – Fållan, Stockholm

Biljetter släpps på onsdag den 16 februari klockan 09:00 via LiveNation.se

LÄS OCKSÅ: 30 färska skivor du bör kolla in

ANNONCE