Nyhet

De leder amerikanska versionen av Eurovision Song Contest

GAFFA.se – allt om musik

American Song Contest bygger på Eurovision Song Contest. I den amerikanska versionen är det fokus på sång- och liveframträdanden och den lanseras i USA nästa månad, rapporterar BBC News

Premiären av American Song Contest innehåller musiker från alla 50 amerikanska delstater. Totalt handlar det om 56 sångare, duos eller band – en från varje stat och även en från huvudstaden Washington samt från fem amerikanska territorier.

Nu står det även klart vilka som leder den kommande tävlingen: Snoop Dogg och Kelly Clarkson.

– Jag är så exalterad över att arbeta med Snoop och kan inte vänta på att få se varje stat och territorium representeras av artister som sjunger sina egna låtar. Jag har varit ett fan och älskat konceptet med Eurovision, och jag är exalterad över att ta med mig det musikaliska fenomenet till Amerika, säger Kelly Clarkson.


Kelly Clarkson vann den första säsongen av American Idol 2002, varefter hon nådde stora framgångar i sin egen solokarriär. Snoop Dogg är ett mycket erfaret namn inom hiphop och har nyligen blivit ägare till det legendariska skivbolaget Death Row Records. På söndagskvällen uppträdde han i Super Bowls prestigefyllda pausunderhållning med Dr. Dre, Eminem, Kendrick Lamar, Mary J. Blige och 50 Cent.

American Song Contest har premiär 21 mars på NBC och pågår över åtta veckor fram till 9 maj, då finalen äger rum.

LÄS OCKSÅ: Snoop Dogg tar över Death Row Records

ANNONCE