Nyhet

Efter käkbensdöden – E-Types sångerska vädjar om hjälp

GAFFA.se – allt om musik

Nana Hedin är kanske mest känd för att tidigare ha varit E-Types sångerska från mitten av 90-talet. Men hon jobbade även med producenterna Max MartinDenniz Pop och Kristian Lundin i över ett decennium, och agerade körsångerska bakom välkända internationella namn som Celine Dion, Britney Spears och Ace Of Base

Nu har det skapats en GoFundMe-kampanj i hennes namn då hon behöver ekonomisk hjälp efter att ha drabbats av så kallad käkbensdöd och är i desperat behov av en operation.

Enligt kampanjen fick hon redan 2009 – efter över ett år av feldiagnoser – veta att hon hade tungcancer i stadium fyra, vilket hotade hennes liv. Med tanke på karriären var hon tvungen att avböja operation och gick istället igenom strålbehandling och kemoterapi. Hon överlevde med stämbanden intakta.

Flera år senare fick hon en ny diagnos, osteoradionekros, vilket är en käkbensdöd som var resultatet av den tidigare strålbehandlingen. Det värsta fall hennes svenska kirurger någonsin sett, enligt GoFundMe-kampanjen.

Nu behöver hon ta bort hela underkäken då den för närvarande håller på att sönderfalla till vätska och är bruten på flera ställen. På den högra sidan är den yttre delen av hennes käke inte längre ansluten till hennes huvud. Hon har inga tänder i underkäken längre och hennes tunga är helt orörlig sedan tolv år tillbaka på grund av ärrbildningen. 

Hon är nu i brådskande behov av en operation för att rädda munnen och sin röst. 

– Min röst är en gåva från himlen, mycket mer än en karriär, det är ett kall och vem jag är. Det är hela mitt liv, säger Nana som har hört från en kirurg att hon kanske aldrig kommer att kunna sjunga igen.

Enligt Nana är det bara en handfull käkkirurger i världen som har kompetensen att operera hennes åkomma, varav ingen finns i Sverige och därför har hon sökt sig till Indien. Läkaren där har ordnat så att Nana får operationen gratis men hon får själv stå för kostnader som inkluderar resa, sjukhusvistelse i två månader, rehab, tandimplantat för hela hennes mun och en mindre operation för att lossa hennes tunga.

Nedan kan du se insamlingsvideon:LÄS OCKSÅ: Kändisarna som ska vara med i Secret Song Sverige

ANNONCE