Nyhet

Eminems kupp på Super Bowl – knäböjde trots förbud

GAFFA.se – allt om musik

Eminem var en av flera artister i en stjärnspäckad line-up som stod för underhållningen under årets NFL-final i Los Angeles. Han avslutade sitt framträdande med låten Lose Yourself genom att knäböja och lägga ansiktet i handen.

Gesten liknade den som tidigare quarterbacken Colin Kaepernick gjorde innan NFL-matcher när han var en aktiv spelare. Samma person fick stor uppmärksamhet under säsongen 2016, när han knäböjde under amerikanska nationalsången i protest mot polisbrutalitet och rasdiskriminering. Dåvarande president Donald Trump kritiserade då NFL-stjärnan för att inte respektera den amerikanska flaggan.

Kaepernick har sedan dess inte spelat i NFL, då han inte lyckats få kontrakt med något lag.


Stjärnor som Snoop Dogg, Dr. Dre, 50 Cent, Kendrick Lamar och Mary J. Blige var också en del av årets halvtidsshow under Super Bowl.

Snoop Dogg och Dr. Dre, som båda är från Los Angeles, inledde med att spela hits som The Next Episode och California Love. Deras framträdande bröts upp av 50 Cent, som överraskade publiken med att dyka upp och framföra In Da Club medan han hängde upp och ner i ett tak.

Snoop Dogg och Dr. Dre sa innan matchen att de hoppas att deras framträdande ska bana väg för NFL att dra nytta av fler hiphop-artister i framtiden.


Los Angeles Rams vann med 23-20 över Cincinnati Bengals.

Se framträdandet från halvtidsshowen här:


LÄS OCKSÅ: Eminem, Snoop, Blige, Lamar och Dr. Dre värmer upp inför Super Bowl

ANNONCE