Nyhet

Kanye West avslöjar nytt albumsläpp

GAFFA.se – allt om musik

I ett inlägg på Instagram meddelar Kanye West att Donda 2 är ute 22 februari 2022, där rap-kollegan Future står som exekutiv producent.

Redan runt nyår berättade Wests nära samarbetspartner och skivbolagsdirektör Steven Victor för mediebolaget Complex att Donda 2 var på gång, och att det skulle bli ett "mästerverk".

I augusti 2021 släppte Kanye West det nästan två timmar långa dubbelalbumet Donda, som skjutits upp flera gånger och uppkallats efter hans bortgångna mamma.


Donda var tänkt att släppas redan 24 juli 2020, men släppet uteblev och under en lång tid hördes inga nyheter om det. När Kanye sedan var värd för en stor lyssningsfest på Mercedes-Benz Arena i Atlanta i juli ett år senare, tillkännagav han att albumet skulle släppas redan nästa dag. Det sköts dock upp igen, och Kanye flyttade istället in på arenan för att färdigställa albumet.

En ny lyssningsfest hölls på samma arena 5 augusti 2021 med meddelandet att skivan skulle släppas dagen därpå, vilket inte heller blev av. 29 augusti fanns den plötsligt tillgänglig att streama.

Donda har fått fyra Grammy-nomineringar, inklusive årets album. Priserna kommer att delas ut 4 april svensk tid, efter att utdelningen skjutits upp från januari på grund av coronapandemin.


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av ye (@kanyewest)

LÄS OCKSÅ: Uppföljaren till Kanye Wests Donda är redan på gång


ANNONCE