Nyhet

Kanye West ratar etablerade streamingtjänster – släpper skiva på egen plattform

GAFFA.se – allt om musik

Ye (tidigare Kanye West) har avslöjat på Instagram att han kommer släppa sitt nya album Donda 2 exklusivt på sin egen streamingplattform The Stem Player.

”Donda 2 kommer bara finnas tillgänglig på min egen plattform, the Stem Player. Inte på Apple, Amazon, Spotify eller YouTube. Idag får artister bara tolv procent av pengarna industrin tjänar. Det är dags att befria musiken från detta förtryckande system. Det är dags att ta kontroll och bygga vårt eget. Gå till stemplayer.com nu för att beställa”, skriver artisten i ett inlägg på Instagram.

I ett annat inlägg tillägger han:


”Du kan spela fyra olika delar av spåren: sång, trummor, bas och musik. Den har också en MP3-spelare tillgänglig. Vi har i nuläget 67 000 tillgängliga och tillverkar 3 000 om dagen”.

I ett tredje inlägg fortsätter han att berätta om att han känner samma känsla som när han först flyttade till New York för att satsa på musiken. Han skriver att han tackade nej till en deal om hundra miljoner dollar från Apple och att ingen kan betala honom för att bli behandlad respektlöst.

”Vi sätter vårt eget pris på vår konst. Tech-företag gjorde musik praktiskt taget gratis så om du inte gör merch-sneakers och turnéer får du ingen mat. Jay Z gjorde Tidal och fake media attackerade honom. Med min storebrors ord. Kom och ta mig. Jag är villig att dö ståendes för jag tänker inte leva på mina knän längre. Snälla täck för mig Gud. Jag driver det här företaget 100 procent och behöver inte be om lov. Det här är andra generationens stemplayer vi har mer grejer på gång. Jag känner mig som i första avsnittet av dokumentären”, skriver Ye, och syftar troligtvis på den nya Netflix-dokumentären om hans liv.


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av ye (@kanyewest)

LÄS OCKSÅ: Ny trailer till dokumentären om Kanye West – har varit på gång i över 20 år


ANNONCE