Nyhet

Mello-chefen pudlar efter Lillasysters kupp i Melodifestivalen – "Det finns inte två sidor av det"

GAFFA.se – allt om musik

När Lillasyster framträdde med låten Till Our Days Are Over i deltävling fyra av Melodifestivalen, valde sångaren Martin Westerstrand och gitarristen Max Flövik att visa sitt stöd för Ukraina genom att måla sina fingernaglar blå och gula.

SVT reagerade då med att utreda om det skulle kunna strida mot kanalens sändningstillstånd.

– Vi behöver visa ett opartiskt program. Vi måste alltid visa båda sidorna och det har vi inte möjlighet att göra, för vi kan inte kommentera den andra parten i det här fallet, sa Melodifestivalens chef Anette Brattström till Aftonbladet i lördags.


Efter kritik mot kommentaren har Mello-chefen nu ändrat tonläge.

”Direkt efter sändning igår kväll gjorde jag ett uttalande som jag vill förtydliga. Rysslands storskaliga invasion av Ukraina drabbar civilbefolkningen oerhört hårt och många människor måste fly och det är fruktansvärt – det finns inte två sidor av det”, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

SVT har alltså gjort bedömningen att Lillasysters handling inte strider mot kanalens sändningstillstånd, men Anette Brattström betonar ändå i sitt nya uttalande att Melodifestivalen ska handla om musik och uppmanar deltagare att fokusera på på det under TV-sändningen.


Se bidraget här:

KRÖNIKA: Om Lillasysters Ukraina-hyllning i Melodifestivalen: "Slaskrockare och kingar på internationell rätt"


ANNONCE