Nyhet

Ny dokumentär om samarbetet mellan Nick Cave och Warren Ellis

GAFFA.se – allt om musik

Senare denna månad har den nya dokumentären This Much I Know To Be True premiär på filmfestivalen i Berlin och är planerad att släppas senare i år, enligt Pitchfork. Den handlar om det kreativa samarbetet mellan Nick Cave och Warren Ellis.

Den första trailern har släppts och ger en smygtitt på regissören Andrew Dominiks dokumentation av skapandet av albumen Ghosteen respektive Carnage, samt ett liveframträdande med musik därifrån. Det förstnämnda är skapat av rockbandet Nick Cave And The Bad Seeds (där Warren Ellis ingår), och det senare är ett musikaliskt projekt mellan Cave och Ellis.

Dokumentären är enligt pressmeddelandet, citerat av Deadline, "ett porträtt av livet för oss alla, där vi går från oskuldsfullhet till erfarenhet, anpassar oss till världen och dess följeslagare förlusten, och i slutändan konfronterar vår egen dödlighet."

Det är inte första gången dessa tre herrar samarbetar, eftersom Andrew Dominik också var regissör för dokumentären One More Time With Feeling, som handlar om Nick Cave And The Bad Seeds och albumet Skeleton Tree, som skapades under tiden efter att Nick Caves tonåriga son tragiskt gått bort i en fallolycka.

LISTA: Thåströms bästa låtar – som du sällan hör


ANNONCE