Nyhet

Ukrainska Jinjer och Selfgod fördömer Rysslands invasion – "De har tagit över min hemstad"

GAFFA.se – allt om musik

Det progressiva metalbandet Jinjer från Donetsk i Ukraina, bekräftar sin egen och sina familjers säkerhet i ett uttalande på sin Facebook-sida. De uppmanar också alla sina fans i alla länder att bidra med support till Ukraina, särskilt de i Ryssland.

”Kära alla, under tiden vi skriver det här, är alla medlemmar av Jinjer och våra familjer säkra och oskadda. Vi uppskattar verkligen att alla fans jorden runt bryr sig, tar kontakt och för all sympati och support till vårt band och ännu viktigare vårt land. Som ni alla vet, startade Putin kriget mot det suveräna och självständiga Ukraina, tidigt imorse den 24:e februari ! Snälla, tänk på att under denna tid är vi beroende av er, våra fans i alla länder – att supporta Ukraina och fred i vårt land på alla sätt ni kan – särskilt våra fans i Ryssland, ni själva och era åsikter spelar störst roll just nu. INGET kan rättfärdiga våld och död mot oskyldiga, och det är exakt det som händer i vårt land just nu. Stoppa kriget i Ukraina nu!”, skriver bandet.


Jinjer är planerade att spela på Gefle Metal Festival 14-16 juli.

Även gitarristen Serge Streltsov, från death metal-bandet Selfgod, tidigare gitarrist i Necrophagia och Automb, skriver enligt MetalSucks i ett uttalande:

”Det som sker i Ukraina är väldigt skrämmande och sorgligt. Ryssland har fört krig i åtta år nu. De har tagit över min hemstad Luhansk och har nu också invaderat hela landet. Min familj är flyktingar på grund av krisen. Vi har förlorat allt i Luhansk. Min egen mamma såg människor bli dödade av ryska styrkor framför sitt hus på daglig basis innan hon lyckligtvis flydde krigszonen. Tyvärr kunde inte alla mina familjemedlemmar ta sig därifrån. Jag är här för att berätta för världen att det som händer där är ett hot mot Europa och resten av planeten.”


LÄS OCKSÅ: Pain ställer in spelningar och lämnar Ryssland – "vi kan inte låtsas som att inget händer"

ANNONCE