Nyhet

Bob Dylans advokater kallar anklagelser om övergrepp för "skamlös utpressning"

GAFFA.se – allt om musik

Bob Dylans advokater har nu kommit med ett officiellt uttalande till domstolen efter förra årets anklagelser från en kvinna vid namn JC. Hon anklagar artisten för att ha förgripit sig på henne sexuellt i hans lägenhet på Chelsea Hotel i New York över en period av sex veckor i april och maj 1965, då kvinnan var 12 år gammal. Advokaterna kallar anklagelserna för "skamlös utpressning".

– Det här fallet - baserat på målsägandens påstådda samröre med Bob Dylan för mer än 56 år sedan - är ett skamlöst försök till utpressning förklädd som en rättegång", säger de enligt Rolling Stone.

– Det är skapat i ond tro i det oädla syftet att få en stor betalning för att undvika negativ publicitet. Anklagelserna är falska, ondskefulla, skamlösa och förolämpande. Mr Dylan kommer inte att bli utpressad.

Advokaterna säger vidare att kvinnan som anklagar Dylan för övergrepp tidigare har gjort uppseendeväckande uttalanden.

– Enligt sin egen hemsida är målsäganden synsk och specialiserad på att komma i kontakt med människors avlidna släktingar för pengar, säger de och konstaterar att "hon pratar med katter, hundar och andra djur - levande och döda - samt insekter och växter."

En av målsägandens advokater, Peter Gleason, säger till Rolling Stone: "Varken min klient eller hennes advokater ska bli mobbade."

Dylanexperten och författaren Clinton Heylin har tidigare uppgett att övergreppen inte kan ha skett under en sexveckorsperiod i april och maj 1965, eftersom Dylan tillbringade högst en eller två dagar i New York under denna period och i övrigt var på turné i England och vistades i Los Angeles och en kort stund i Woodstock.

Senare ändrade kvinnan sina anklagelser så att hon nu säger att övergreppen skedde under flera månader våren 1965.

LÄS OCKSÅ: Påstådda övergrepp är omöjliga enligt författaren till Bob Dylan-biografi

ANNONCE