Nyhet

Kendrick Lamar gör film med South Park-skapare

GAFFA.se – allt om musik

Rapparen Kendrick Lamar och hans samarbetspartner Dave Free jobbar på en komedi i samarbete med South Park-skaparna Matt Stone och Trey Parker. Filmen är skriven av komikern Vernon Chatman, som också har ett förflutet på South Park såväl som andra amerikanska tv-program, inklusive Conan O’Briens talkshow.

I ett pressmeddelande står det, citerat från Billboard, att "filmen kommer att skildra det förflutna och nuet som hinner ikapp varandra när en svart man praktiserar som skådespelare i rollen som en slav på ett levande historiskt museum och får reda på att hans vita flickväns förfäder ägde hans."

Produktionen startar under våren och kommer att ske genom Kendrick Lamar och Dave Frees egna produktionsbolag pgLang. Paramount kommer att stå för releasen, och filmen kommer att finnas tillgänglig på deras streamingtjänst.


Förra året startade Kendrick Lamar och hans tidigare skivbolagsdirektör Dave Free produktions- och mediebolaget pgLang, som ska agera skivbolag, tv-produktion, podcast/radio och även bokförlag. Lamar meddelade förra sommaren att han skulle lämna sitt skivbolag Top Dawg Entertainment, som har varit hans hem de senaste 17 åren och enligt uppgift arbetar han på sitt sista album för skivbolaget. 

LÄS OCKSÅ: Einár blev störst i Sverige – innan han mördades

ANNONCE