Nyhet

Meshuggah släpper nytt album – "Vi begår samma misstag om och om igen"

GAFFA.se – allt om musik

Mängder är de band och musiker som hyllat Meshuggahs musik. Alla är de rörande överens om att Meshuggah är ett av de mest unika banden som finns inom metalgenren.

Nu meddelar det svenska bandet att ett nytt album är på gång och de har släppt ett första smakprov.

Den nya musiken landar i form av albumet Immutable den 1 april, vilket inte är ett tidigt aprilskämt. Det senaste studioalbumet The Violent Sleep Of Reason släpptes 2016, så det har dröjt lång tid innan fans nu får höra ett smakprov av det nya materialet. 


I inlägget i sociala medier berättar bandet att albumet är inspelat i Sweetspot Studios i Halmstad och gitarristen Mårten Hagström berättar:

– Titeln passar perfekt för var vi är som band. Vi är äldre nu. De flesta av oss är i femtioårsåldern nu och vi har bestämt oss för vilka vi är. Även om vi har experimenterat hela tiden, tror jag också att vi har varit likadana sedan dag ett. Sättet vi närmar oss saker och varför vi fortfarande gör nya album, och varför vi fortfarande låter som vi gör, det är oföränderligt. Mänskligheten är också oföränderlig. Vi begår samma misstag om och om igen. Och vi är oföränderliga. Vi gör det vi gör och vi förändras inte.

Meshuggah kommer endast att göra en festivalspelning i Sverige under 2022 och det är på Gefle Metal Festival.

LÄS OCKSÅ: Meshuggah spelar på Gefle Metal Festival 2022

ANNONCE