Nyhet

Miriam Bryant släpper ny singel – turné flyttas fram

GAFFA.se – allt om musik

Miriam Bryants Skandinavienturné flyttas fram och startar den 12 april 2022. Med albumet PS Jag Hatar Dig och den nya låten Gråter Om Du Vill med Thomas Stenström i ryggen, har hon flera låtar som väntar på att få upplevas live.Miriam Bryant och Thomas Stenström har varit vänner och följt varandras karriärer under tio år. Men aldrig under alla år och musiksläpp som passerat har de komponerat något tillsammans, förrän nu. Den 14 januari släpptes singeln Gråter Om Du Vill. Ett samarbete där det tydligt framgår att referensramarna för beskrivningar av såväl kärlek som geografiska platser delas av de två, där scener kantade av sorg och olycklig kärlek utspelar sig i en värld som inte sällan präglas av ett stort vemod. 

Nyligen sågs de även tillsammans i tv-programmet Så Mycket Bättre, där de framförde Daniel Adams-Rays Gubben I Lådan, en artist Miriam Bryant också samarbetade med på hennes senaste album – PS Jag Hatar Dig, som släpptes i november 2021. Ett album som GAFFAs recensent kallade för svulstig arenapop, recensionen i sin helhet kan du läsa här.

– När man känner varandra och ska skriva ihop är det så mycket på spel, man vill inte att det ska bli fel. Vi pratade om kärlek och livet och bilden av Göteborg samtidigt som vi skrev. Vi har samma referensramar i huvudet när vi pratar om platser så allt kom väldigt enkelt. Låten är en tydlig plats för oss. Det gråa, dassiga. Ibland undrar vi om vi borde lagt mer tid på den, det gick så fort och lätt. Vi åt lunch och drack vin och sen gjorde vi klart låten på en dag, berättar Thomas Stenström och Miriam Bryant i ett gemensamt uttalande i ett pressmeddelande.

Turnén som skulle ha startat den 7 januari har tidigare varit i fara då Miriam bröt benet under en skidresa i december. 

– Givetvis låter jag inte ett helgipsat ben stoppa turnén. Aldrig i livet - vi ses till våren! På kryckor eller utan! Hoppas på en snabb återhämtning men man sjunger ju likväl inte med knäna!, sa hon då på Instagram.

Men nu flyttas turnén ändå fram på grund av rådande omständigheter med pandemin och restriktioner. Turnén startar nu istället den 12 april 2022 på Cirkus i Stockholm och avslutas den 31 maj på Parkteatret i Oslo. Efter en längtan att spela live inför en publik beger hon sig då ut på vägarna tillsammans med sitt band. 


Turnédatum:
12 april: Stockholm, Cirkus
14 april: Luleå, Kulturens Hus
15 april: Skellefteå, Sara Kulturhus
16 april: Gävle, Gävle Konserthus
20 april: Kalmar, KalmarSalen
21 april: Örebro, Conventum
22 april: Falun, Magasinet
23 april: Jönköping, Jönköpings Konserthus
24 april: Malmö, Malmö Live
30 april: Åre, Åre Sessions
1 maj: Umeå, IdunTeatern
4 maj: Linköping, Linköping Konsert & Kongress
5 maj: Uppsala, UKK
7 maj: Karlstad, Nöjesfabriken
13 maj: Göteborg, Scandinavium
27 maj: Lund, Mejeriet
28 maj: Helsingborg, the Tivoli
30 maj: Köpenhamn, Hotel Cecil
31 maj: Oslo, Parkteatret

Köpta biljetter gäller. Övriga biljetter är släppta och finns via luger.se/miriam-bryant.

LÄS OCKSÅ: Miriam Bryant bröt benet – inför stundande turnépremiär

ANNONCE