Nyhet

Taylor Swift rasar mot Damon Albarn: "Det är fucked up att inte respektera mitt låtskrivande"

GAFFA.se – allt om musik

Taylor Swift är rasande på Twitter efter att Damon Albarn i en intervju sagt att hon inte skriver sina egna låtar. Det understryker Swift att hon gör. Albarn svarar att hans uttalanden har reducerats till clickbait.

Det är Los Angeles Times som har intervjuat Albarn, där journalisten Mikael Wood säger att Taylor Swift är en utmärkt låtskrivare där Albarn svarar:

– Hon skriver inte sina egna låtar.

Då säger journalisten: "Självklart gör hon det. Hon är med och skriver några av dem."

På detta svarar Albarn:

– Det räknas inte. Jag vet vad medlåtskrivande är. Medlåtskrivande skiljer sig väldigt mycket från låtskrivande. Jag dissar ingen, jag säger bara att det är stor skillnad mellan att vara låtskrivare och att sedan skriva låtar med andra. Det behöver inte betyda att resultatet inte kan bli riktigt bra. Och några av de största sångerskorna - jag menar, Ella Fitzgerald har inte skrivit en enda låt i sitt liv.

Denna kommentar har fått Swift att svara på Twitter:

– Damon Albarn, jag var ett så stort fan av dig tills jag såg det här. Jag skriver ALLA mina låtar. Din kommentar är helt fel och SÅ skadlig. Du behöver inte gilla mina låtar, men det är verkligen för jävligt att försöka misskreditera mitt låtskrivande. WOW, säger hon och tillägger:

– Jag skrev till och med den här tweeten ifall du är osäker på det.

Damon Albarn svarar:

– Jag håller helt med. Jag hade ett samtal om låtskrivande, och tyvärr reducerades det till clickbait. Jag ber om ursäkt. Det sista jag skulle göra är att misskreditera ditt låtskrivande. Jag hoppas att du förstår.

Albarn skriver dock inte att han har blivit felciterad.

 

Damon Albarn är aktuell med albumet The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows som GAFFAs recensent hyllade och såg som offentlig terapi om livets bräcklighet och återfödelse. Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Taylor Swift håller på att återinspela sina första sex album, då hon har förlorat rättigheterna till originalutgåvorna. Hon har hittills spelat in Fearless och Red, båda släpptes förra året.

LÄS OCKSÅ: Gorillaz till Sverige

ANNONCE