Nyhet

Be Here Now firar 25 år - albumet Noel Gallagher ångrar allra mest

Oasis-albumet Be Here Now från 1997 fick hård kritik av både kritiker och fans när det gavs ut.

Noel Gallagher hymlar inte med att han tycker att Oasis-albumet Be Here Now från 1997 är en av hans sämre insatser. Det berättade gitarristen och låtskrivaren i en intervju med tidningen Q 2017.

Albumet följde upp megasuccéerna Definately Maybe (1994) och (What’s The Story) Morning Glory? (1995). I intervjun sade Gallagher bland annat att:

”I studion kändes det fantastiskt och lanseringsdagen var fantastisk. Det var först när jag kom ut på turnén som jag tänkte: ’It doesn’t fucking stand up’.”


Be Here Now var början på slutet för den succé som Oasis nådde i mitten av 90-talet. Vidare berättade Gallagher att albumet – som enligt musiktidningen NME skrevs på en semester som Gallagher spenderade med Kate Moss, Johnny Depp och Mick Jagger – inte var någon särskilt glad återträff när han arbetade med en tidigare återutgivning av albumet.

"Jag satt i studion en hel vecka, men låtarna greppade mig inte alls. Missförstå mig inte, jag signerar fortfarande många utgåvor av albumet åt fans varje år och folk brukar argumentera med mig om albumet på gatan, och säga: 'Jag älskar det där albumet!' Jag brukar svara: 'Min vän, det var jag som skrev den där jävla grejen. Jag vet hur mycket ansträngning jag lade i det, och det var inte särskilt mycket.'"

Brodern och frontmannen Liam Gallagher är av en annan åsikt och i en intervju med NME 2017 sade han att Be Here Now är ett av hans favoritalbum med Oasis och gav det 10/10 i betyg. 

Nu meddelas det att albumet kommer att återutges när det firar 25 år i år, detta skriver NME.

Den remastrade skivan kommer att släppas som en dubbel-LP den 19 augusti och går endast att köpa på bandets hemsida

LÄS OCKSÅ: Noel Gallagher får kritik – hånade funktionshindrade
ANNONCE