Nyhet

Bob Dylan ger två konserter i Sverige

The Rough And Rowdy Ways World Tour kommer till Europa i höst.

Bob Dylan återvänder till Sverige i höst. Efter 74 framträdanden i USA kommer The Rough And Rowdy Ways World Tour till Europa med konserter i Norge, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Storbritannien utöver Sverige. 

Den 27 september uppträder Bob Dylan i Avicii Arena i Stockholm och den 29 september i Scandinavium i Göteborg. Biljetter släpps på onsdag den 13 juli klockan 10.00 via LiveNation.se.

Under konserterna kommer besökarna att behöva ha sina mobiltelefoner i särskilda påsar för att förhindra att de används under spelningen. Enligt arrangören Live Nation görs detta för att bidra till "en bättre upplevelse för besökarna". Man kommer fortfarande få ha mobiltelefonen på sig men påsen hindrar en från att använda telefonen förutom vid särskilda platser.

Bob Dylans senaste studioalbum heter Rough And Rowdy Ways och släpptes 2020. Han har tidigare vunnit Nobelpriset i litteratur 2016 för sina låttexter och den 8 november i år kommer han dessutom att ge ut essäsamlingen The Philosophy Of Modern Song

Dylan började att arbeta med boken 2010. Den innehåller över 60 essäer som handlar om låtar av andra musiker, exempelvis Stephen FosterElvis CostelloHank Williams och Nina Simone.

– [Dylan] analyserar vad han kallar fällan med enkla rim, han går på djupet med hur tillägget av en enda stavelse kan försvaga en låt och förklarar till och med hur bluegrass kan jämföras med heavy metal, enligt ett pressmeddelande om boken.

Livedatum 2022:
27 september – Avicii Arena, Stockholm
29 september – Scandinavium, Göteborg

LÄS OCKSÅ: The Rolling Stones-vernissage i samband med gruppens Sverigespelning
ANNONCE